Reparation af stenslag

Reparation af stenslag

Når en rude i en bil får et stenslag, er det faktisk i mange tilfælde muligt at reparere skaden uden at skulle skifte hele ruden ud. Det kommer selvfølgelig meget an på antallet af stenslag samt stenslagets størrelse og dybde. I det følgende kan du læse mere om hvorledes du bør forholde dig hvis du oplever et stenslag i din bils forrude.

Hjælp, min bil har fået et stenslag i forruden – hvad gør jeg?

De fleste af os har prøvet det – det skarpe smæld fra en sten, som rammer forruden, og efterfølgende synet af den stjerneformede skramme, som pludselig pryder denne. Vi har således alle nået at ærgre os over den udgift, vi kan se frem til i form af udskiftning af forrude som følge af dette stenslag. Men faktisk kan skaden med stor sandsynlighed udbedres, hvis du handler hurtigt.

Oplever du et stenslag i bilens forrude, bør du hurtigst muligt sørge for at dække skaden til med eksempelvis klar tape, hvis du ikke er i besiddelse af special tape til formålet. På den måde forsegler du stenslaget, således at fugt og snavs ikke kan trænge ind.

Du bør samtidig sikre, at bilen ikke udsættes for meget høje eller lave temperaturer. Dette kan få glasset til at udvide sig eller trække sig sammen, hvilket kan forværre skaden. Og så bør du hurtigst muligt opsøge et værksted med speciale inden for reparation af bilglas, så du kan få skaden vurderet og udbedret.

Kan et stenslag repareres?

Betingelserne for, at dit stenslag kan repareres uden at skulle skifte ruden, er ganske enkle. Stenslaget må ikke være placeret i synsfeltet eller mindre en fem centimeter fra rudens kant. Der må ikke være mere end syv stenslag i samme rude – og det enkelte stenslag må ikke være større end en tokrone.

Er disse betingelser opfyldt, kan ruden godt repareres. Læs mere på https://bilglas.dk/vi-tilbyder/stenslag/