Junckers gulve startede faktisk i Køge!

Når man tænker på de store brands og virksomheder, der har slået sig fast i den danske bevidsthed som noget, der skaber god kvalitet, så falder tankerne ofte på nogle, som må være kongelige og/eller startede i hovedstaden eller i det mindste i nogle af de store, danske byer.

Sådan forholder det sig ikke med Junckers og dermed Junckers gulve, der startede på Østsjælland, mærmere bestemt i Køge.

Det kan være svært at forestille sig nu om dage, hvorfor en forholds ubemærket købstad skulle være arnestedet for en af de fabrikker, der udspyder en masse kvalitetsgulve til ind- og udland.

Men sådan forholder det sig, og du kan stadig den dag i dag finde den oprindelige fabrik i byen, der er imponerende at se op og tårner sig op i havnemiljøet og fylder derefter. Den er lidt et vartegn for Køges industri, selvom den måske ikke er den kønneste af slagsen.

Der er mange faktorer, der spiller med i, hvorfor det hele begyndte her, og hvorfor man ikke har rykket hovedsædet siden dag, men den af forklaringen ligger i, at det var let at transportere og modtage træmaterialer via søvejen dengang, da man begyndte.

Der var et driftigt havnemiljø, som nok vil komme bag på de fleste turister eller måske endda også køgenser, når man færder rundt i det hyggelige havnemiljø for at besøge en café, eller man tager sig en is på lystbådhavnen.

Men til sammenligning er Køge også blomstret op på mange andre områder, hvorfor man endda kalder Køge for et mini-København, da det kan både på det meste, som man finder i hovedstaden.

Der findes endda et helt iværksætterområde i byen.

Derfor er det da ikke usandsynligt, at det næste store brand kommer til at være fra Køge, som får den samme betydning, som Junckers er blevet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *